Askartelu ajatellaan usein lasten harrastukseksi, mutta se on yhtä lailla aikuisille sopiva tapa viettää aikaa ja luoda jotakin uutta. Kategorian alle kuuluu monenlaista tekemistä, hamahelmitaideteoksista leikekirjoihin. Ja mikä parasta, askartelun ei tarvitse olla kallista. Pienellä luovuudella voit esimerkiksi löytää tapoja kierrättää ja uudelleenkäyttää materiaaleja, joita sinulla on jo valmiiksi kotonasi. Kerromme tässä artikkelissa askartelusta harrastuksena ja vinkkejä sen aloittamiseen.

Huolet syrjään ja luovuus valloilleen

Kaikenlainen käsillä tekeminen, kuten juuri askartelu, on loistava tapa rentoutua ja purkaa stressiä. Luodessasi jotakin uutta keskityt usein vain tähän ja unohdat murehtia arkisia asioita. Moni meistä elää kiireistä ja nopeatempoista elämää, johon on tärkeää sisällyttää askartelun kaltaista aivoja nollaavaa toimintaa. Lisäksi askartelu on loistava tapa ilmaista luovuutta. Sen parissa mielikuvituksesi pääsee todella valloilleen.

Askartelu on myös erinomainen pienen budjetin harrastus. Monelta löytyy kaappien perältä kaikenlaista muuten tarpeetonta, josta voi mielikuvitusta käyttämällä loihtia vallan hauskoja pieniä taideteoksia! Myöskään askartelukauppaan suuntaamalla ei tili luultavasti tyhjene, sillä tarvikkeita on monissa eri hintaluokissa ja varsinkaan alkuun ei tarvita kovin ihmeellisiä materiaaleja. Netissä voi ostoksia tehdä joskus myös Bitcoinilla, varsinkin isommissa ulkomaalaisissa ketjuissa. Lue lisää Bitcoinien hankkimisesta seuraavasta osoitteesta: bitcoinpikaosto.com

Askartelun aloittamiseen on matala kynnys

Kuten jo mainittua, askarteluun ei tarvita kalliita välineitä tai materiaaleja ja monesti niitä löytyy jo kotoa valmiiksi. Parhaimmillaan tarvitaan siis vain pieni päähänpisto ja askartelun pääsee aloittamaan heti! Yksinkertaisimmillaan voit luoda taideteoksen leikkelemällä palasia vanhasta aikakauslehdestä ja liimaamalla niitä paperille mieleiselläsi tavalla. Tai ehkä voit lähteä metsään ja kerätä sieltä jokamiehenoikeuden puitteissa sallittuja materiaaleja ja koostaa niistä itsellesi persoonallisen koriste-esineen.

Inspiraatiota voi lähteä hakemaan netistä, esimerkiksi erilaisia somen kanavia tutkimalla. Voit myös suunnata askartelutarvikkeita myyvään liikkeeseen ja saada ideoita samalla kun teet ostoksia. Ja kun inspiraatio iskee, siihen kannattaa tarttua välittömästi!

Askartelu sopii hyvin omassa rauhassa tehtäväksi, mutta myös ystävien tai perheen kanssa yhdessä jaettavaksi tekemiseksi. Seuraavan kerran kun tunnet olosi stressaantuneeksi tai kaipaat vain yksinkertaisesti jotakin tekemistä yhdessä tai yksin, lähde rohkeasti askartelemaan!